The Library

0
195

Kopenhag’da inşa edilen “Kütüphane” isimli bina mevcut bir topluluk merkezine ek olarak tasarlanmış. Yapının fonksiyonları yerleştirilirken, kullanıcılarla yapılan bir dizi atölyenin çıktılarından yararlanılmış.

Danimarkalı mimarlık ofisi COBE projeyi anlatıyor:

Kütüphane, Kopenhag’ın kuzeybatısındaki mevcut kültür evine ek olarak yapıldı. Tepedeki konser salonu, konferans salonu, servis alanları ve kafe yeniden tefriş edilmiş eski binayı doldururken; çocuklara, gençlere ve yetişkinlere hizmet veren kütüphaneler yeni yapının katları arasında bölüştürüldü. Delikli alüminyum, binaya altın rengi cephesini verdi. Malzeme iç mekanda da devam ederek, üç kat yüksekliğindeki iç avlunun sınırlarını çizdi. Cephenin dışarıdan görünümü, aldığı gün ışığına bağlı olarak gün boyunca değişiyor. Metal cephenin altında kalan ve gün ışığında görünmeyen pencereler, akşam saatlerinde binanın içeriden aydınlanmasıyla görünür hale geliyor.

Ekran Resmi 2017-04-26 18.03.06 Ekran Resmi 2017-04-26 18.03.31 Ekran Resmi 2017-04-26 18.03.39 Ekran Resmi 2017-04-26 18.03.55 Ekran Resmi 2017-04-26 18.04.04 Ekran Resmi 2017-04-26 18.04.18 Ekran Resmi 2017-04-26 18.06.39 Ekran Resmi 2017-04-26 18.06.59 Ekran Resmi 2017-04-26 18.07.04 Ekran Resmi 2017-04-26 18.07.09 Ekran Resmi 2017-04-26 18.07.30
Kütüphane projesi; çalışanlarla, şehirlilerle ve politikacılarla yapılan bir seri atölye sonucunda hayata geçirildi. Atölyelerde kullanılan, özel olarak tasarlanmış masa oyunu, kütüphanede yer alacak işlevlerin yerleşimini, ışık ve sesle olan ilişkilerini belirlemek için kullanıldı. Oyun boyunca, kullanıcılardan ve kentlilerden gelen veriler tasarıma entegre edilebilir hale geldi. Bugün, tamamlanan yapıda bu atölyelerin izleri görünür durumda; örneğin tepeye yerleşen konser salonu kullanıcı verilerinin bir sonucu.

HENÜZ YORUM YOK

CEVAP VER